Χάρτης Κατάταξη

Giorgitos

Giorgitos
Πόντοι:281.678
Θέση:53
Νικημένοι αντίπαλοι: 636.325 (123.)
Φυλή: TURTLE
Νυχτερινή προστασία: Τρέχουσα: 00:00-08:00


Χωριά (29) Συντεταγμένες Πόντοι
008
462|465 10.947
A.5
457|458 9.821
ALL αγή
436|465 9.835
ALL αντοποιείον
435|464 9.726
ALL εργικός
426|462 7.963
ALL ηγορία
429|467 9.720
ALL ηλεπίδραση
427|460 9.349
ALL ηνακρνασός
433|460 9.763
ALL όθρησκος
427|461 9.364
ALL πατσίνο
429|462 9.358
C έρβερ
462|461 9.726
C ερενάτα
464|463 9.835
C εφτές
461|459 9.829
C κατά
457|451 9.856
C υνδετήρας
458|447 9.814
C υνοδεία
461|461 9.011
EL αττωματικός
452|460 9.809
EL αφρούτσικος
451|461 9.814
EL ειματικός
447|461 10.188
EL ευτερόπυλος
445|459 9.898
EL Νίνιο
445|463 9.862
Rάσο
458|464 9.809
Rεμάλης
456|460 9.597
Rημαδιό
455|460 9.733
Rήξις
459|462 9.816
Rιρής
454|460 9.809
Rιτάρδεια
457|465 9.745
Rουβίκωνας
455|462 9.809
Rοχάλα
456|463 9.872
Προσωπικό κείμενο
Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 αυγά, μεσαία
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το κάθε αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ με τη σπάτουλα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία ορθογώνια φόρμα ψησίματος 10x30 εκ. και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.